Ihana (ja vegaaninen!) parsakaali-fetapiirakka

7.8.2017

Mun on pitkään tehnyt mieli testata tuota paljon kehuttua vegaanista fetajuustoa ja eritoten miten se käyttäytyy leivonnassa, mutta ennen viime perjantaita en ollut saanut aikaiseksi. Kaverini täytti vuosia ja tälle synttärikemuja suunnitellessa tajusin tilaisuuteni tulleen. Tarjouduin siis ilomielin jeesaamaan ruokapuolessakin, koska sen lisäksi että on ylipäänsä kiva auttaa, sain vihdoin syyn testata vegefetaa piirakassa. Tarkoitus kun oli muutenkin pitää ruokapuoli kokonaan vegaanisena (!!), niin tämä mahdollisuus tuli aivan täydelliseen saumaan. 

Lopputulos yllätti mut ja ilmeisesti muutkin iloisesti, sillä iltaan mennessä vuoka oli pienenpientä viipaletta vaille tyhjä. Myönnän ensin ihmetelleeni sitä, miten feta ilmeisesti suli kokonaan täytteen sekaan, mutta ei se oikeastaan haitannut ollenkaan. Maku oli sen verran bueno, ettei fetasattumia jäänyt juuri kaipaamaan. Musta onkin aivan ihanaa, miten jotkut huipputyypit on osanneet kehitellä näin hyviä "juustoja" korvaamaan eläinperäiset tuotteet. Ja vieläpä niin hyvin, että tällä versiolla tehty piirakka maistui täysiä kaikkiruokaisillekin. 


Parsakaali-fetapiirakka (vegaaninen)

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta soijajogurttia
75 g margariinia
2 rkl vettä

Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe, ja lisää joukkoon soijajogurtti, vesi ja margariini pieninä paloina. Miksaa tasaiseksi massaksi ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 225 asteessa viiden minuutin ajan.

Täyte
100 g parsakaalinnuppuja
paketti vegaanista fetajuustoa (esim. Sheese Greek style)
2 dl maustamatonta soijajogurttia
0,5 tl basilikaa
0,5 tl suolaa
1/4 tl pippuria

Keitä parsakaalinnuput aavistuksen verran pehmeämmiksi, mutta älä kuitenkaan aivan kypsäksi asti. Leikkaa fetajuusto sopivan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte uunissa käyneen piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua!

PS. Jos ei niin villiksi halua ruveta, että käyttäisi maidotonta fetaa, toimii ohje varmasti täysiä tavallisenkin fetajuuston kanssa ☺


Mitä sä leivoit viimeksi?

6 kommenttia :

  1. Ah, tuo kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! Itse leivoin eilen myös tuollaista suolaista piirakkaa. Siinä vain oli täytteenä mm. kebablastuja ja sipulia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin, nam! Kiva kuulla, että olet itsekin vastikään päätynyt leipomishommiin :)

      Poista
  2. Nam, näyttää ja kuulostaa hyvältä! Tälläset postaukset on tosi kivoja, koska tätä kautta saa uusia reseptejä myös itselle :) Edellisestä leipomis kerrasta on jo jonkin aikaa mulla, mutta tein silloin mustikkapiirakkaa :D

    http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Itse kanssa tykkään lueskella reseptipostauksia, niin näin tosiaan tulee tutustuttua uusiin safkaohjeisiin :) Oi mustikkapiirakkaa - sitä on pakko tehdä vielä kanssa tänä kesänä!

      Poista
  3. Oi ihanaa vegaaniresepti! <3 Ne ovat niin ihania kun oikeasti niitä saa syödä hyvällä omatunnolla :D

    https://janitakristina.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että vegeohjeet miellyttää! Ja haha, omatunto tosiaan säilyy näiden kanssa puhtaana :-D

      Poista